Gelegen tussen verschillende soorten bossen en vennetjes tot heide en stuifzand, op de indrukwekkende Drentse Hondsrug

Exloo en omgeving

Door zijn centrale ligging tussen de uitgestrekte bossen, landerijen, heidevelden en gezellige dorpjes, is ‘t Wapen van Exloo een prima uitvalsbasis om de afwisselende omgeving rond Exloo te voet, op de fiets of met de auto te ontdekken. Fraaie routes leiden u langs prachtig, ongerept natuurschoon en pittorekse doorkijkjes. Als u goed oplet, heeft u misschien wel een toevallige ontmoeting met een stel herten, hazen of vossen. Of u hoort en/of ziet wellicht een koekoek of de Vlaamse gaai.

Te voet

Op de fiets

Wat u ook zoekt, Drenthe heeft het!Regionaal

Niet alleen Drenthe is prima te verkennen vanuit Exloo. Ook de Groninger Veenkoloniën, met hun typische lange wegen langs de kanalen liggen op een steenworp afstand, evenals het lommerrijke Westerwolde, waar u de oude vesting Bourtange aantreft. De grotere plaatsen als Emmen, Assen en Groningen zijn vanuit Exloo ook prima te bereiken.

Ook uitstapjes naar de fraaie dorpjes en steden net over de grens in Duitsland behoren tot de mogelijkheden.


Bezienswaardigheden

  • Het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord; hier kunt u een paar uurtjes een eeuw terug in de tijd (van plaggenhut tot nu).
  • Het Veenpark in Barger-Compascuum; leven, wonen en werken in de veenkoloniën. Beleef 100 jaar Drentse historie.
  • Het Hunebedcentrum in Borger, gelegen bij het grootste hunebed van Nederland.
  • Het Drents Museum in Assen; recentelijk gemoderniseerd en uitgebreid. Eén van de mooiste museums in Nederland WILDLANDS EMMEN Dit park is uitgegroeid tot een van de mooiste en modernste dierentuinen ter wereld. Uniek is de onderverdeling in werelddelen; u reist als het ware van continent naar continent.
  • Herinneringskamp Westerbork. Opdat wij niet vergeten….
  • Het Drents Boomkroonpad trakteert u op een bijzondere wandeling tussen de toppen van de bomen door.
  • Op ca. 1,5km afstand, tussen Exloo en Valthe ligt een 18-holes golfbaan.
  • Golfpark Exloo is een 18 holes golfbaan gelegen op De Hondsrug, een adembenemend mooi natuurgebied met de status van Unesco Global Geopark. De Hondsrug is een uniek landschap, gevormd in de ijstijd, vol met hunebedden, grafheuvels, dalen en stromende beken. De baan heeft een 9 holes Zuid-lus met A-status en een 9 holes Noord-lus met C status. Wanneer u 18 holes wilt spelen, dan start u op Zuid. De parkachtige baan met mooie vergezichten kent een gevarieerde opzet en is technisch aantrekkelijk voor golfers van elk spelniveau. Uniek aan Golfpark Exloo is, dat ook golfers zonder GVB / handicap 54 kunnen spelen op de 9 holes Noord-lus. Enige golfervaring is wel gewenst. De 9 holes Zuid-lus is alleen toegankelijk voor spelers met minimaal handicap 54. Golfpark Exloo beschikt over uitstekende oefenfaciliteiten (o.a. deels overkapte en verlichte driving range), een gezellig restaurant met prachtig terras, een kleine golfshop en een golfschool. U kunt er ook een buggy, trolley en/of golfset huren.
  • Tussen Exloo en Odoorn vindt u een heerlijk openluchtzwembad. Verspreid over de gehele regio vindt u overigens ook diverse zwemplassen met zandstranden, waar het in de zomer heerlijk toeven is.